Welkom > De Stichting > Reunie > Reunie 2006

Reunie 2006

ZONNIGE REUNIE 2006 IN DELFT
Thema: Een dagje Graven in Delft -17 juni 2006

"De thuisblijvers hebben weer ongelijk gekregen"
"Wat hebben we ontzettend geboft met het weer!"
Dat waren de twee meest gehoorde opmerkingen op de derde Graven-familiedag op 17 juni in Delft.
En, zonder overdrijving,ook al waren we met een kleiner gezelschap dan vorige keer, het plezier was er niet minder om.

Na het welkomstwoord van de voorzitter Hans de Graaff, kregen Kees de Graaff (een van ons en tegelijk lid van het Gidsengilde Delft) en Willem van Karsen de microfoon voor een multimedia presentatie over Delft en zijn rijke verleden, als voorproefje op het daaropvolgende programma onderdeel.
Na de presentatie stroomde het gebouw leeg in drie groepen, twee clubjes wandelaars met ieder een eigen gids en een grote groep die -in plaats van de aangekondigde rondvaart- een rondrit per paardentram door het oude centrum ging maken, dat alles onder een stralende zon en temidden van een heleboel andere bezoekers die ook op de Prinsenstad waren afgekomen.

Alle Graven genoten zichtbaar van hun tocht op deze uitgelezen dag en keken hun ogen uit naar alle fraaie historie die Delft te bieden heeft.
Drie uur na het begin van het programma verzamelde het hele gezelschap zich weer op de oude Markt van Delft, met aan de ene kant de Nieuwe Kerk waar veel Oranjes begraven liggen en aan de andere kant het monumentale Oude Stadhuis. Vandaar vertrokken alle Graven naar vier musea, twee kerken of een van de vele terrasjes.
Een uurtje later was het hele gezelschap andermaal compleet in gebouw Delftstede voor het aperitief dat "opgeluisterd" werd door de komst van de "Beul van Delft" die een demonstratie gaf van zijn martelpraktijken. Gelukkig bedierf dat de eetlust niet want men liet zich het Hollandse of Surinaamse buffet goed smaken. Zowel bij de wandelingen en de rijtoer als bij de borrel en de maaltijd werden veel contacten gelegd of verstevigd en raakte de stemming steeds meer geanimeerd.
Toen alle Graaf(f)elijke magen goed gevuld waren was het tijd om van elkaar afscheid te nemen met heel veel "tot de volgende keer"!
Kortom, een zonovergoten en zeer geslaagde dag, zeker ook voor al degenen die voor het eerst een Graven-reunie meemaakten.
En -als zeer te waarderen geste- sommige groepjes hadden niet al hun meegegeven geld opgemaakt en schonken de restanten aan de Stichtingskas, waarvoor dank!
De mede-leden van de reuniecommissie, te weten Mar en Janny van Rijswijk, Janny Heiblom (helaas zelf verhinderd) en Kees de Graaff wil ik bij deze danken voor hun zeer gewaardeerde aandeel in het werk en ook ik zeg dus graag "tot de volgende keer!"

Hans de Graaff

Design By Dotcomwebdesign.com Powered By CMSimple